Recept

Houbová paštika s cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43844

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kg Houby čerstvé
250 g Hovězí maso mleté
200 g Listové těsto
50 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
3 ml Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
3 ml Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
11% Sacharidy 40 g
40% Tuky 30 g
20% Sodík 397 mg
51% Bílkoviny 28 g

Houbová paštika s cibulí postup přípravy receptu:

1

Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu rozehřejeme na 200°C. Římský hrnec opláchneme ve studené vodě. Houby řádně očistíme a velké nakrájíme na čtvrtiny, menší na polovinu, máslo necháme rozpěnit na pánvi, houby na něm podusíme přibližně 5 minut. Houby následně vyndáme z pánve a odložíme bokem. Bílky oddělíme od žloutků. Česnek s cibulí oloupeme a na jemno nasekáme.

2

Cibuli a česnek zamícháme společně s mletým masem, žloutky a nakrájenou petrželkou, směs důkladně promixujeme ručním mixérem. Houby smícháme s mletým masem, podle chuti ochutíme solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, smícháme jej s masem.

3

Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu tak, aby zaplnilo celý římský hrnec a aby zbyl ještě dostatek na zakrytí paštiky. Navlhčenou formu necháme okapat, na dno položíme první vrstvu těsta.

4

Do římského hrnce vložíme masovou směs. Na maso položíme další vrstvu těsta. Na okraje důkladně zatlačíme, aby se vrstvy spojily. Hrnec přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu při teplotě 200°C.

5

Po vyjmutí necháme paštiku 5 minut zchladnout, posléze ji vyjmeme z formy a nakrájíme na silnější plátky.

Poznámka

Lze podávat jak zatepla, tak i zastudena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept