Jednoduchý recept

Magdalenkový likér

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 43847

Ingredience

20 g Cukr hroznový (glukóza)
700 ml Džus hruškový
250 ml Hruškovice
0,5 kávová lžička Kyselina citrónová
80 g Sirup cukrový

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 415kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Magdalenkový likér postup přípravy receptu:

1

Do většího nerezového hrnce nalijeme 650 ml dobře vyčištěné hruškové šťávy a smícháme ji s 250 ml hruškového destilátu (min. 80% objem.) Do tekutiny přidáme 80 g a 20 g glukózy. Směs rozmícháme tyčovým mixérem.

2

Pode chuti přidáme kyselinu citronovou.

3

Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20%.

Poznámka

Šťáva z hrušek určená na moštování: např. odrůda Magdalenka - polomáslovky - krášlené a enzymaticky ošetřené nebo 100% hruškový džus. Likér pak přefiltrujeme přes nylonový sáček pro ruční lisování do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept