Pikantní špagety s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní špagety s masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43849 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Chléb toastový |
1 špetka | Cukr krupice |
450 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Vývar zeleninový [42785] | |
---|---|
4,8 ks | Bobkový list |
480 g | Celer řapíkatý |
144 g | Cibule |
96 g | Fenykl čerstvý |
144 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,2 hrst | Petržel - nať |
144 g | Pórek |
96 g | Rajčata |
48 g | Tymián čerstvý |
2,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 899,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Fenykl čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní špagety s masem postup přípravy receptu:
1 | V misce s mlékem necháme namočit na kousky nakrájený toastový chléb. Hovězí maso umeleme, potom ho smícháme se 2 lžícemi nadrobno nakrájené petrželky, vejcem, solí, pepřem a cayenským pepřem. Z mléka vyjmeme namočený chléb, zbavíme ho přebytečné tekutiny a dohladka rozmícháme ve směsi. Z té následně uhněteme menší kuličky, které necháme 30 minut v chladničce. Potom je na rozehřálém oleji opečeme. Musíme je často obracet, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Pak je nasypeme do hlubší pánve, přidáme k nim sterilovaná rajčata i se šťávou, 400 ml zeleninového vývaru, dochutíme cukrem, solí a pepřem. Pod pokličkou takto dusíme 30 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vodou dáme uvařit těstoviny na 8 minut. Poté je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak ozdobíme zbylou petrželkou. |
2 | Zeleninový vývar: |
3 | V hrnci na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme ještě nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata, přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Až bude vývar hotový, přecedíme ho a můžeme jej hned použít nebo zmrazit. |