Zapečené těstoviny s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s lilkem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 43872 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Hovězí maso přední |
2 ks | Lilek |
125 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
180 g | Těstoviny Linguine |
2 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 74,7mg |
Draslík | 891,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 933,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Lilek, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Linguine, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené těstoviny s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme olejem. 60 ml oleje si rozehřejeme na pánvi. Lilek si nakrájíme na kolečka asi 0.5 centimetru silná a opečeme je z obou stran. Kolečky |
2 | lilku poté vyložíme dno a strany zapékací mísy, pár koleček si necháme stranou. Do hrnce si dáme rozehřát zbytek oleje a dáme do něj opékat namleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme do té doby než maso změní barvu, potom přidáme protlak, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, worcestrovou omáčku a nadrobno nakrájenou petrželku. Dle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut vaříme. |
3 | Mezitím si nalijeme do hrnce osolenou vodu a přivedem ji k varu. Uvaříme v ní těstoviny asi 6 minut. Poté je scedíme a smícháme s masovou omáčkou a nastrouhným parmezánem. Tuto směs naneseme na lilky v zapékací míse, poklademe zbylými kolečky lilku a dáme do trouby upéct na 40 minut. |