Indická kuřecí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická kuřecí stehna
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43875 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 178,4mg |
Draslík | 547,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Jogurt bílý, Kari koření, Kmín drcený, Koriandr mletý, Kuřecí stehna, Limetková šťáva, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická kuřecí stehna postup přípravy receptu:
1 | Do omytých a osušených kuřecích stehen uděláme ostrým nožem zářezy, vetřeme do nich sůl, pokapeme je citronovou šťávou a na 1/2 hodiny odložíme stranou. |
2 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno a vložíme do velké porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme koriandr, divoký kmín, kari, zbylou citronovou šťávu, jogurt, olej, ocet, rajský protlak, pálivou papriku, zbylou sůl a vše důkladně promícháme. V této směsi obalíme kuřecí stehna, misku přikryjeme a dáme přes noc do lednice marinovat. |
3 | Rozpálíme gril, stehna vyjmeme z marinády a grilujeme je přibližně 30 minut. Po 15ti minutách grilování je otočíme. |
4 | Smícháme garam masalu s limetkovou šťávou a směsí potřeme grilovaná stehna, na která ještě položíme kousek čerstvého másla. |
5 | Ozdobíme několika snítkami čerstvého koření a plátky citronu. Podáváme s vařenou rýží nebo indickým chlebem. |
Poznámka
V čase určeném pro přípravu není uvedena doba potřebná k marinování. Tímto způsobem můžeme připravit i krůtí, vepřové nebo jehněčí maso.