Jednoduchý recept

Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43877

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
4 ks Cibulka jarní
2 ks Jablka
500 g Kapusta hlávková
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
125 ml Pomerančová šťáva
3 kávová lžička Sezam - semena
4 ks Vepřové kotlety
500 g Zelí hlávkové červené
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
13% Sacharidy 46 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 94 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřové plátky na jablkách a červeném zelí postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme 1 lžíci olivového oleje ve větší pánvi, vložíme do ní vepřové řízky posypané směsí zahradních bylinek a čerstvé mleté šalvějové lístky; restujeme 3-4 minuty z obou stran, vyndáme z pánve a necháme v teple.

2

Zbytek olivového oleje rozehřejeme s máslem, přidáme plátky jablek a restujeme 1-2 minuty do zlatožluté barvy, pak z pánve vyjmeme a odložíme.

3

Na středním ohni ohřejeme pomerančovou šťávu s medem, kolečka jarní cibulky, proužky červeného zelí a proužky kapusty a opékáme 2-3 minuty.

4

Uvařená jablka, zelí a kapustu rozložíme na talíře, poklademe vepřovými plátky, posypeme praženými sezamovými semínky.

Poznámka

Sezamová semínka pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 °C 3-4 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept