Jednoduchý recept

Košíčky z listového těsta s tuňákem a kapary (vol-au-vents)

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43880

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
60 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
2 kávová lžička Kopr čerstvý
500 g Listové těsto
500 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
425 g Tuňák v oleji
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,058 kcal
Kilojoule 4 428kJ
20% Sacharidy 72 g
85% Tuky 64 g
3% Sodík 64 mg
87% Bílkoviny 49 g

Košíčky z listového těsta s tuňákem a kapary (vol-au-vents) postup přípravy receptu:

1

Rozpustíme máslo a na něm 1-2 minuty restujeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku a 1 minutu vaříme, potom přiléváme mléko, až vznikne hladká směs. Přidáme najemno nasekaný kopr, citronovou šťávu, rozmačkaného konzervovaného tuňáka (bez oleje), okapané kapary, jemně nasekanou pažitku, za stálého míchání směs zhoustne. Máme-li omáčku hustou, zředíme ji zbylým mlékem.

2

Košíčky vol-au-vente naskládáme na plech a pečeme 8-10 minut dozlatova při teplotě 180°C (z listové těsta vyválíme plát a vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojíme 8 koleček, dno paštiček. Potom vykrojíme dalších 24 koleček a kolečkem o průměru 6 cm vykrojíme vnitřky. Na každé plné kolečko položíme 3 vykrojená kolečka a každou vrstvu potřeme žloutkem).

3

Upečené košíčky naplníme tuňákovou směsí a ihned podáváme. Zdobíme pažitkou.

Poznámka

Vol-au-vents - francouzský výraz pro paštičky, tj. malé misky nebo košíčky z listového těsta, které plníme různými náplněmi. Podávají se buď teplé nebo studené s křupavým chlebem jako předkrm nebo s čerstvým zeleným salátem jako hlavní jídlo u příležitostí banketů nebo různých párty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept