Jednoduchý recept

Vejce v košilce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4389

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 hrst Bazalka
200 g Listové těsto
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 191kJ
6% Sacharidy 23 g
73% Tuky 55 g
47% Sodík 935 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vejce v košilce postup přípravy receptu:

1

Připravíme si 4 zapékací mističky.

2

Rozválíme listové těsto na tenké placky. Rozřízneme na 4 stejné čtverce a vložíme do vymazaných a vysypaných misek.

3

Nastrouháme tvrdý sýr s nivou do misky, smícháme se smetanou, pepřem a solí. Promícháme.

4

Omytá rajčata nakrájíme na kousky.

5

Formičky s těstem po stranách obložíme plátky anglické slaniny.

6

Poté je naplníme střídavě směsí sýrové, rajčaty a navrch rozklepneme syrové vejce. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

7

Podáváme v miskách, ozdobíme čerstvou bazalkou.

Poznámka

tuk je na vymazání formy a strouhanka na vysypání formy

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept