Recept

Zahuštěná hrášková polévka krémová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 43890

Ingredience

0,5 ks Cibule
600 g Hrášek mražený
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
Na krutony
40 g Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 107kJ
12% Sacharidy 42 g
46% Tuky 34 g
8% Sodík 169 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zahuštěná hrášková polévka krémová postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, mražený hrášek propláchneme vodou, petrželovou nať nasekáme najemno, starší rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

Na másle osmažíme pokrájené rohlíky. Do vroucí vody vložíme cibuli s hráškem a vaříme, až je hrášek měkký. V mezičase v silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, do které přecedíme vodu s hrášku a přepasírovaný hrášek. Dobře rozšleháme, vmícháme sůl a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku odstavíme a zašleháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky. Polévku už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.

3

Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a podáváme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept