Vepřový řízek smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek smažený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 439 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
170 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 200,2mg |
Draslík | 567,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 123,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek smažený postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. |
2 | Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova. |
3 | Ihned podáváme. |
klasicky vepřovi řizek dobry