Jednoduchý recept

Vepřový řízek smažený

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vepřový řízek smažený 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 439

Ingredience

80 ml Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
170 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 558kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 502 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vepřový řízek smažený postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

2

Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.

3

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Vkoblas100554@seznam.cz
Vepřový řízek smažený
klasicky vepřovi řizek dobrygrin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept