Recept

Zázvorové špagety s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 225 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43920
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
230 g Kuřecí prsa
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
250 g Špagety
1 špetka Sůl
3 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
240 g Kuřecí křídla
240 g Kuřecí krk
0,8 ks Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 193kJ
16% Sacharidy 58 g
51% Tuky 38 g
14% Sodík 271 mg
73% Bílkoviny 41 g

Zázvorové špagety s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej. Přidáme do něj kůru z 1 citronu nakrájenou na nudličky a opékáme 5 minut. Poté přidáme nakrájený zázvor, cukr a sůl a opékáme za častého zamícháni 2 minuty. Potom přilijeme 225 ml kuřecího vývaru a vaříme 5 minut. Mezitím si do velkého hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny asi na 8 minut.

2

Na pánvičce si rozehřejeme 1/2 másla, vložíme do něj na kostičky nakrájené kuřecí maso. Opékáme dozlatova 5 minut za občasného zamíchání. Poté vlijeme zázvorovou směs, zamícháme a 1 minutu povaříme. Přidáme lístky petrželky a za občasného zamíchání povaříme další 3 minuty. Scedíme těstoviny a vložíme do nich zbytek másla. Pořádně zamícháme. Nalijeme na ně masovou směs a opět promícháme. Můžeme podávat.

3

Vývar kuřecí [42660]:

4

Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme ihned použít, nebo jej můžeme zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept