Jehněčí ragú z Athén - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ragú z Athén
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 43929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3,5 dl | Bujón hovězí |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí maso |
1 dl | Kečup ostrý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
3 ks | Rajčata |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 204,0mg |
Draslík | 972,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Paprika zelená, Rajčata, Šalotka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí ragú z Athén postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso odblaníme, odstraníme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zelenou masitou papriku a rajčata omyjeme. Papriku rozkrojíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme ji na kostky. Masitá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci si rozpálíme olivový olej a maso zprudka orestujeme z každé strany po 1 minutě dozlatova. Maso vyjmeme, přidáme máslo, šalotku a pokrájenou papriku a rajčata. Promícháme a smažíme asi 2 minuty, až šalotka zesklovatí. Potom přimícháme 1 dl rajčatového pikantního kečupu, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky mletého zázvoru a k zelenině vrátíme maso. Přilijeme hovězí bujón a pomalu dusíme pod pokličkou asi 1.5 hodiny doměkka. Po 30 minutách dušení přimícháme omytý, drobně pokrájený koriandr a citronový pepř. |
3 | Ragú dochutíme solí a servírujeme horké. |
Poznámka
Jako příloha se nejvíce hodí dušená rýže.