Hrachová polévka se slaninou a zeleninou

100 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme, zalijeme vodou, necháme přes noc namočený. Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme nadrobno. Hrášek scedíme a necháme okapat. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  • 2
    Namočený hrách uvaříme na mírném plameni do měkka.
  • 3
    Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme s cibulí a zeleninou. Směs přidáme k poloměkkému hrachu, zamícháme a dovaříme.
  • 4
    Uvařenou polévku propasírujeme do čistého hrnce, osolíme, přidáme cukr a je-li polévka příliš hustá, přilijeme vroucí vodu. Chvíli povaříme, poté odstavíme, zašleháme smetanu, hrášek, necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.