Jednoduchý recept

Telecí řízky s křemenáči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43950

Ingredience

150 g Křemenáče
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
240 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
90 g Strouhanka
5 g Sůl
30 g Telecí plec
6 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 337kJ
5% Sacharidy 19 g
99% Tuky 74 g
41% Sodík 826 mg
30% Bílkoviny 17 g

Telecí řízky s křemenáči postup přípravy receptu:

1

Houby řádně očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme 40g másla, houby na něm podusíme a podle chuti osolíme. Zalijeme zakysanou smetanou. Všechno povaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Omáčku propasírujem, houby nakrájíme nadrobno a odložíme.

2

Telecí řízky opláchneme, necháme oschnout, naklepeme a osolíme a opepříme. Potom je napůl přeložíme a vzniklé kapsy vyplníme houbami. Vejce důkladně rozmícháme společně se strouhankou a přidáme špetku soli.

3

Telecí kapsy obalíme v mouce a poté ve směsi vajec a strouhanky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a picatty na ní smažíme, dokud nezezlátnou.

4

Houbovou omáčku ohřejeme a důkladně našleháme v mixéru. Omáčku vlijeme na talíř, na ní umístíme piccaty a pokapeme máslem z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept