Ravioli se smetanovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí prsa
 - 100gramůŠpenát listový čerstvý
 - 60gramůProsciutto sušené
 - 1kusŠalotka
 - 6lžicSýr Parmezán
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 2,67kusyVejce slepičí
 - 1,33špetkySůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyČesnek
 - 120gramůŽampiony čerstvé
 - 3lžíceBazalka
 - 3litryVoda pitná
 
- Základní těsto na nudle [43204]
- 1,33lžíceOlej olivový
 - 1,33špetkySůl
 - 2,67kusyVejce slepičí
 - 3litryVoda pitná
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1010 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
46 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špenát vaříme přibližně jednu minutu. Potom vezmeme nahrubo nakrájená kuřecí prsa, špenát, nahrubo nakrájené prosciutto, šalotku a vše dohromady rozmixujeme. Do směsi přidáme polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek, sůl, pepř a jedno vejce. Takto připravenou náplň necháme chvilku odležet. Vezmeme těsto na nudle, rozdělíme ho na poloviny a obě půlky rozválíme na tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme v pravidelných rozestupech připravenou náplň, poté přikryjeme druhým plátem. Místa mezi náplní pořádně přitiskneme a nakrájíme na stejné čtverečky. Necháme odpočívat. Pak do většího hrnce nalijeme smetanu, vložíme nadrobno nakrájený česnek a uvedeme do varu. Vložíme na tenké plátky nakrájené houby, zbytek nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. Vaříme 3 minuty. Poté přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku, ale už nevaříme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme ravioli. Polijeme omáčkou, můžeme je také posypat parmezánem a ozdobit bazalkou.
 - 2Základní těsto:
 - 3Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Těsto zpracováváme rukama. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie, necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.