Polévka z červeného zelí se smetanou

45 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, rozkrojíme hlávku na čtvrtky a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    Nakrájené zelí vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.
  • 3
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přecedíme do ní zelný vývar a dobře rozšleháme. Přimícháme sůl, muškátový květ a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Na závěr varu vmícháme zelí, povaříme a odstavíme. Do ještě vroucí polévky zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Polévka z červeného zelí se smetanou
je dobra detičky se olizovali :)