Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43974

Ingredience

20 g Lanýž
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 g Telecí svíčková
125 ml Víno Marsala
200 ml Vývar telecí
2 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 455kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 22 g
33% Sodík 663 mg
53% Bílkoviny 30 g

Telecí s lanýži postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 80 °C. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z obou stran důkladně osolíme i opepříme. Snítky šalvěje omyjeme a necháme oschnout. Následně je vmáčkneme do masa a obmotáme nití.

2

V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso důkladně osmahneme z obou stran. Ihned po osmažení jej umístíme do pekáče a pečeme při 80 °C dalších 20 minut.

3

Tuk z pánve přelejeme do menšího hrnce. Následně jej zalijeme marsalou. Směs přivedeme k varu a zalijeme telecím vývarem. Necháme svařit, dokud nám nezbyde cca 100 ml. Otevřeme konzervované lanýže a scedíme nálev.

4

Lanýže oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a necháme je okapat. Následně je přidáme do omáčky a omáčku odložíme stranou.

5

Když je maso opečené dorůžova, vyndáme jej z trouby, šalvěj odstraníme a maso nakrájíme na středně silné plátky a následně je naskládáme na talíře. Omáčku ještě jednou přivedeme k varu a zahustíme lžící másla. Na závěr osolíme a opepříme a zalijeme maso. Podáváme zatepla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept