Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 43976 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 80,5mg |
Vláknina | 752,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Smetana 16% (pochoutková), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z kysaného zelí s klobásou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Zelí zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme klobásu, mouku a zasmahneme. Stáhneme z plamene, vmícháme papriku, zašleháme sladkou smetanu, cukr a vše přilijeme k zelí. Polévku na mírném plameni za občasného míchání vaříme zhruba 20 minut. |
Poznámka
Před podáváním do polévky zašleháme kysanou smetanu.