Jednoduchý recept

Losos s opečenými bramborami a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 43985

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Koření na ryby
900 g Losos obecný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Vývar drůbeží
1 hrst Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
8% Sacharidy 29 g
14% Tuky 11 g
25% Sodík 497 mg
91% Bílkoviny 51 g

Losos s opečenými bramborami a špenátem postup přípravy receptu:

1

Do řízků z lososa (kus o váze asi 225 g) z obou stran vklepáme koření na ryby s koprem a čerstvý pepř.

2

Na středním ohni rozpálíme 1-2 lžičky olivového oleje, položíme na něj lososové řízky, nejdříve kůží dolů, a smažíme asi 3 minuty do zlatohněda, obrátíme a opakujeme, nepřepalujeme. Po usmažení vyndáme z oleje, ale udržujeme v teple.

3

Ve 2 lžících rozpáleného oleje dozlatova po částech opékáme plátky brambor. Přilejeme drůbeží vývar a 4-5 minuty dusíme, přisypeme čerstvý špenát, osolíme a opepříme a na mírném ohni vaříme, dokud špenát nezmenší objem.

4

Na sebe narovnáme brambory a špenát, položíme na ně kousky připraveného lososa a zalijeme vydušenou šťávou, zdobíme nakrájeným citronem.

Poznámka

Losos nemá být příliš propečený, uprostřed by měl zůstat růžový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept