Recept

Těstoviny se žampiony a kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 43991

Ingredience

4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari pasta
400 g Kuřecí maso vařené
60 g Mandle plátkové
0,3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
3 l Voda pitná
180 g Žampiony čerstvé
Vývar kuřecí [42660]
0,8 ks Bobkový list
80 g Celer řapíkatý
0,8 ks Cibule
150 g Kuřecí krk
150 g Kuřecí křídla
0,8 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej stolní
4 ks Pepř černý celý
0,4 hrst Petržel - nať
16 g Tymián čerstvý
1,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
16% Sacharidy 56 g
141% Tuky 106 g
9% Sodík 182 mg
93% Bílkoviny 52 g

Těstoviny se žampiony a kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.

2

Kuřecí vývar:

3

Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept