Polévka z kapusty s rýží a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kapusty s rýží a sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44001 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1,5 l | Hovězí vývar základní |
400 g | Kapusta hlávková |
70 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 10,5mg |
Draslík | 476,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z kapusty s rýží a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z kapusty odstraníme zvadlé a poškozené listy, odstraníme košťál, kapustu nakrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. |
2 | Na sádle osmažíme kapustu, přimícháme rýži, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme do měkka. |
Poznámka
Polévku podáváme posypanou strouhaným sýrem.