Květáková polévka s míchaným vejcem se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s míchaným vejcem se strouhankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44006 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1,2 l | Hovězí vývar základní |
600 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 559,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 128,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Květák, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Květáková polévka s míchaným vejcem se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, zbavíme listů a rozebereme na růžičky, jarní cibulky nadrobno nakrájíme i s natí. |
2 | Na másle osmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme rozšlehané vejce. |
3 | Růžičky květáku vložíme do hrnce s vývarem a vaříme. Zhruba po 15 minutách přimícháme ke květáku jarní cibulky a vaječnou strouhanku. Polévku osolíme, povaříme a podáváme. |