Jednoduchý recept

Špenátový koláč a sýr feta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44013

Ingredience

1 polévková lžíce Koření Italia
500 g Listové těsto
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 polévková lžíce Sezam - semena
150 g Sýr Feta
80 g Sýr Parmezán
250 g Tvaroh jemný
4 ks Vejce slepičí
800 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
13% Sacharidy 47 g
60% Tuky 45 g
25% Sodík 491 mg
50% Bílkoviny 28 g

Špenátový koláč a sýr feta postup přípravy receptu:

1

Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda.

2

Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník.

3

Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř.

4

Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut.

Poznámka

Podáváme se zelným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept