Mrkvová polévka s krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s krutony
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44015 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
500 g | Mrkev kořen |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Na krutony | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 28,8mg |
Draslík | 9,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkvová polévka s krutony postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, rýži propláchneme vodou, rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. |
2 | Mrkev osmažíme na másle, přilijeme 250 ml vody, osolíme, osladíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté vmícháme rýži, přilijeme polovinu mléka a dovaříme. Uvařenou polévku prolisujeme do čistého hrnce, dolijeme zbývající mléko a povaříme. |
3 | Polévku podáváme s krutony. |