Uzený pstruh s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený pstruh s těstovinami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44018 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
200 g | Pstruh uzený |
3 ks | Rajčata |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 34,5mg |
Draslík | 461,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Rajčata, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Pstruh uzený, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený pstruh s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvařené ve vroucí vodě al dente scedíme a necháme v teple. |
2 | Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a 2 minuty v něm restujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prolisovaný česnek, přidáme nadrobno nakrájená masitá rajčata, bílé víno, citronový pepř a na mírném ohni 3-4 minuty ohříváme. Přimícháme tenoučké plátky uzeného pstruha a jemně nasekaný kopr, chvilku přihřejeme. |
3 | Teplé těstoviny polijeme směsí z rajčat a uzeného pstruha. |
Poznámka
Těstoviny al dente - italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé. Těstoviny můžeme vybrat podle vlastního uvážení např. fettuccine, tagliatelle nebo mafaldine. Uzeného pstruha můžeme nahradit uzeným lososem.