Jednoduchý recept

Uzený pstruh s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44018

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Pepř citronový
200 g Pstruh uzený
3 ks Rajčata
400 g Těstoviny Pappardelle
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
22% Sacharidy 79 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 129 mg
45% Bílkoviny 26 g

Uzený pstruh s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvařené ve vroucí vodě al dente scedíme a necháme v teple.

2

Na středním plameni ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a 2 minuty v něm restujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a prolisovaný česnek, přidáme nadrobno nakrájená masitá rajčata, bílé víno, citronový pepř a na mírném ohni 3-4 minuty ohříváme. Přimícháme tenoučké plátky uzeného pstruha a jemně nasekaný kopr, chvilku přihřejeme.

3

Teplé těstoviny polijeme směsí z rajčat a uzeného pstruha.

Poznámka

Těstoviny al dente - italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé. Těstoviny můžeme vybrat podle vlastního uvážení např. fettuccine, tagliatelle nebo mafaldine. Uzeného pstruha můžeme nahradit uzeným lososem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept