Kuřecí pizza

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
55 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
19 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Saté marinádu připravíme smícháním arašídové pomazánky s chilli kořením, citronové šťávy, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru a kokosového mléka. Takto připravenou směs za stálého zahřejeme v nerez kastrůlku a necháme vychladnout.
  • 2
    Do vychladlé poloviny marinády nasypeme na kostky nakrájené kuřecí řízky.
  • 3
    Na silném ohni ve wok pánvi rozehřejeme arašídový olej, přidáme marinované kousky kuřete a restujeme 5 minut, pak přisypeme kolečka jarní cibulky, nastrouhanou mrkev, rozpůlené mladé hrachové lusky a vaříme 2-3 minuty, až hrachové lusky dostanou světle zelenou barvu.
  • 4
    Na hotový korpus na pizzu natřeme zbylou marinádou, poklademe kuřecí směsí, posypeme sezamovými semínky a dáme na rošt do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme 12-15 minut.
  • 5
    Přizdobíme jemně nasekaným koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.