Recept

Smetanový boršč zeleninový

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44023

Ingredience

2 ks Bobkový list
300 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Petržel kořen
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
200 g Zelí hlávkové bílé
300 g Červená řepa
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 022kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 17 g
9% Sodík 189 mg
8% Bílkoviny 4 g

Smetanový boršč zeleninový postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme a rozčtvrtíme. Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na čtverečky. Petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, polovinu nakrájených paprik, rajčata, řepu, zakapeme octem, zalijeme 500 ml vody a za občasného míchání dusíme zhruba 20 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, koření, vlijeme zbylou vodu a vaříme, až jsou brambory měkké. Poté polévku osolíme, osladíme, vmícháme zbylou papriku, česnek a necháme přejít varem. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu, petrželovou nať a kopr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept