Recept

Polévka z petrželové nati se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44027

Ingredience

100 g Krupice dětská
30 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
600 ml Voda pitná
400 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
8% Sacharidy 29 g
46% Tuky 34 g
10% Sodík 197 mg
16% Bílkoviny 9 g

Polévka z petrželové nati se smetanou postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať nasekáme nadrobno a vložíme do vroucí vody. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky a vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky zavaříme nočky.

2

V misce rozšleháme žloutky, přimícháváme krupičku, až vznikne hustá hmota (množství krupičky je jen orientační). Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí polévky.

3

Do uvařené polévky zašleháme smetanu a necháme prohřát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept