Polévka ze salátu s vejci

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, hlávkový salát opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Salát vložíme na minutu do vroucí vody a scedíme. Okapaný salát dusíme na másle 10 minut.
  • 3
    Cibuli s pórkem zpěníme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme brambory udušený salát, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Poté vmícháme smetanu, petrželovou nať, prohřejeme a podáváme s porcí vařených vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.