Recept

Prsíčka z perličky na šalotce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44033
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Brambory rané
1 ks Česnek
10 ml Cukr krystal
0,5 kg Kuřecí prsa
80 g Máslo čerstvé
5 ml Pepř černý mletý
150 g Perlička
175 g Rajčata sušená sterilovaná
1 ks Rozmarýn čerstvý
200 g Šalotka
5 ml Sůl
1 ks Tymián čerstvý
175 ml Víno madeira
0,5 l Vývar slepičí
300 g Žampiony čerstvé
300 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
13% Sacharidy 46 g
38% Tuky 29 g
60% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 44 g

Prsíčka z perličky na šalotce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.

2

Zalijeme Madeiru a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Bramboru oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté ji přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.

3

Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 gramech másla dozlatova a odložíme bokem.

4

Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept