Smetanová špenátová polévka
40 min.

Ingredience
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1,2litryVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
627 mg
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na jemno. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, česnek utřeme se solí. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
- 2Kořenovou zeleninu zpěníme na másle, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Poté vmícháme špenát, česnek, rozředíme vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, a jen prohřejeme, nevaříme.
- 3Polévku podáváme s krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.