Smetanová špenátová polévka

40 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
627 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na jemno. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, česnek utřeme se solí. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
  • 2
    Kořenovou zeleninu zpěníme na másle, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Poté vmícháme špenát, česnek, rozředíme vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, a jen prohřejeme, nevaříme.
  • 3
    Polévku podáváme s krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.