Recept

Smetanová špenátová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 44035

Ingredience

30 g Celer bulvový
60 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
600 g Špenát listový čerstvý
Na krutony
50 g Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 278kJ
6% Sacharidy 22 g
29% Tuky 22 g
8% Sodík 163 mg
14% Bílkoviny 8 g

Smetanová špenátová polévka postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na jemno. Kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, česnek utřeme se solí. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

2

Kořenovou zeleninu zpěníme na másle, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Poté vmícháme špenát, česnek, rozředíme vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, a jen prohřejeme, nevaříme.

3

Polévku podáváme s krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept