Zahuštěná špenátová polévka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěná špenátová polévka s vejci
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44038 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
600 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
Na vejce | |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 752,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zahuštěná špenátová polévka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. |
3 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme. |
4 | Polévku podáváme s vejci. |