Recept

Zahuštěná špenátová polévka s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44038

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
600 g Špenát listový čerstvý
Na jíšku
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
Na vejce
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 295kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
16% Sodík 312 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zahuštěná špenátová polévka s vejci postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.

3

Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme.

4

Polévku podáváme s vejci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept