Recept

Šči se špenátem a kopřivami

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44046

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1,3 ml Hovězí vývar základní
800 g Kopřiva
80 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
3 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
120 ml Zakysaná smetana
400 g Špenát listový čerstvý
Na jíšku
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
Na vejce
3 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 404kJ
7% Sacharidy 24 g
78% Tuky 59 g
15% Sodík 299 mg
23% Bílkoviny 13 g

Šči se špenátem a kopřivami postup přípravy receptu:

1

Kopřivy i špenát opláchneme, necháme okapat a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Poté scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a umeleme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme polovinou vývaru a povaříme.

3

Na másle zpěníme cibuli s mrkví, přimícháme umletý špenát s kopřivami, vmícháme druhou polovinou vývaru a dusíme. Po 10 minutách přimícháme jíšku, přidáme sůl, bobkový list, pepř a zhruba 15 minut vaříme. Před podáváním do polévky zašleháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme. Na talíře položíme porci uvařených vajec a přelijeme horkou polévkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept