Recept

Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 44056

Ingredience

1 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
1 ks Citronová tráva
300 g Fazolové lusky zelené
600 g Kuřecí prsa
100 g Mrkev kořen
20 ml Máslo čerstvé
1 ks Paprika žlutá
5 ml Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
125 g Rýže Basmati
300 g Shiitake houby
5 ml Sůl
125 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
13% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
39% Sodík 777 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou, podélně přeřízneme napůl.

2

Zázvor (asi 2cm dlouhý kousek) oloupeme, nakrájíme je na velmi tenké plátky. Na pánvi necháme rozehřát máslo a na něm důkladně podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout, smícháme s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Následně smícháme s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.

3

Zatímco se směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících horních konců a rozřízneme napůl.

4

V pekáči rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na straně s kůží. Následně obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby, vše necháme 12 minut dojít.

5

Tuk z pánve propasírujem přes cedník, zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.

6

Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept