Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Garam masala |
125 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
0,5 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
700 g | Treska aljašská |
Omáčka raita | |
---|---|
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurka salátová |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 50,5mg |
Draslík | 727,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Kurkuma, Limetka, Treska aljašská, Jogurt bílý, Máta, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Kmín mletý, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety. |
2 | Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme. |
3 | Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit. |
4 | Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme. |
5 | Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čas přípravy je uváděn bez doby, potřebné k marinování masa.