Recept

Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44080

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Garam masala
125 ml Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Kurkuma
0,5 ks Limetka
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
700 g Treska aljašská
1 stroužek Česnek
Omáčka raita
200 g Jogurt bílý
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máta
1 ks Okurka salátová
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
3% Sacharidy 10 g
81% Tuky 60 g
7% Sodík 147 mg
43% Bílkoviny 24 g

Grilovaná treska tandoori s raita omáčkou postup přípravy receptu:

1

Marináda: nejprve smícháme jogurt s chilli kořením, mletou paprikou, mletým kmínem a koriandrem, poté přidáme kurkumu, garam masalu, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a šťávu z limety.

2

Tresku bez kůže rozdělíme na porce, vložíme do nekovové mísy, přelijeme připravenou marinádou, zakryjeme a v lednici necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Mezitím rybu občas obracíme.

3

Na omáčku raita smícháme na jemně nastrouhanou okurku se solí, vložíme do cedníku, necháme 10 minut odstát, poté vidličkou vymačkáme vodu. Přendáme do misky, přidáme nastrouhanou mrkev, jogurt, nasekanou mátu a zakrytou omáčku necháme vychladit.

4

Gril rozpálíme na vysokou teplotu, tresku vyjmeme z marinády a rozložíme na plech. Ten umístíme pod grilovací mřížku, grilujeme cca 8 minut. Mezitím jednou obrátíme.

5

Hotové maso rozdělíme na talíře a podáváme s raita omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čas přípravy je uváděn bez doby, potřebné k marinování masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept