Jednoduchý recept

Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44085

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
250 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
600 g Losos - filety
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 160 mg
56% Bílkoviny 32 g

Smažený losos na chřestu s balzamikovým octem a pomerančem postup přípravy receptu:

1

Do větší pánve vlijeme polovinu oleje a rozpálíme. Vložíme omytý, osušený chřest, přidáme najemno nastrouhanou pomerančovou kůru, posypeme solí. Zakryté restujeme na mírném ohni 4 minuty, mezitím chřest obrátíme, hotový přemístíme na vyhřáté talíře a uchováme teplý. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.

2

Porce lososa omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek oleje, lososa na něm 4 - 5 minut smažíme do zlatova. Přilijeme balzamikový ocet, šťávu vymačkanou z pomeranče a přibližně 2 minuty povaříme. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaný koriandr. Maso pokládáme na připravený chřest, přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
m.vilimek@seznam.cz
Pochvala
Opravdu lahůdka, sice pro mne jako začátečníka trošičku složitější příprava, ale výsledek stál za to. Doporučuji! sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept