Punč s whisky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč s whisky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44095 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hřebíček |
1 špetka | Skořice mletá |
150 ml | Voda pitná |
20 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
7% Sacharidy 26 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 14 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice mletá, Voda pitná, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Punč s whisky postup přípravy receptu:
1 | Ve skleničkce na nožce smícháme cukr a skořici. Do půlky kolečka citronu pak vložíme hřebíček a přidáme do skleničky. Na závěr přilijeme whisky a zalijeme vařící vodou. |
Poznámka
Servírujeme horké.