Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 44098 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Kuřecí prsa |
60 g | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 854,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tagliatelle s rajčatovou a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, pak přidáme jemně nakrájený česnek, který smažíme přibližně minutu. Přimícháme rozkrájená rajčata i se šťávou, půlku nadrobno krájené bazalky, bobkové listy, protlak, cukr, sůl a pepř dle chuti. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Mezitím uděláme smetanovou omáčku. Na jiné pánvi na másle opečeme na nudličky krájená kuřecí prsa a mandle. Smetanu musíme v menším hrnci povařit 10 minut, potom ji vmícháme do kuřecí směsi. Opět dle chuti osolíme a opepříme. Mezitím v hrnci uvaříme těstoviny, následně je scedíme. Nakonec naservírujeme obě omáčky i s těstovinami na talíř, ozdobíme lístky bazalky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.