Vepřový řízek moravský (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek moravský (minutka)
Vepřový řízek moravský (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 441 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej rostlinný |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
120 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126,6mg |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 361,7mg |
Vláknina | 630,0mg |
Vitamín A | 67,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Vepřový řízek moravský (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou. |
2 | Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky. |
3 | Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy. |
4 | Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme. |
5 | Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout. |