Recept

Drožďová polévka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44130

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Droždí
80 g Kapusta hlávková
80 g Kedlubna
80 g Květák
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 709kJ
4% Sacharidy 16 g
61% Tuky 45 g
42% Sodík 838 mg
15% Bílkoviny 8 g

Drožďová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

2

V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept