Drožďová polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44130 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Droždí |
80 g | Kapusta hlávková |
80 g | Kedlubna |
80 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 787,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Droždí, Kapusta hlávková, Kedlubna, Květák, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drožďová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel, celer a kedlubny oloupeme, krájíme na nudličky. Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, kapustu zbavíme zvadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, nakrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, rozdrobíme do ní droždí a za stálého míchání na mírném plameni smažíme, až droždí začne hnědnout. Poté vmícháme mouku, orestujeme, zašleháme vodu a 10 minut povaříme. Do polévky přidáme zeleninu, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Před podáváním do polévky zamícháme petrželovou nať. |
Poznámka
Polévku servírujeme teplou.