Recept

Zeleninová polévka kmínová s nočky

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninová polévka kmínová s nočky 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 44133

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín mletý
0,5 ks Masox
50 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
80 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na nočky
2 polévková lžíce Mléko polotučné
80 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 207 kcal
Kilojoule 865kJ
6% Sacharidy 20 g
58% Tuky 43 g
7% Sodík 142 mg
8% Bílkoviny 4 g

Zeleninová polévka kmínová s nočky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kořenovou zeleninu na nudličky.

2

Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, mouku a orestujeme. Poté zašleháme vodu, vmícháme sůl, kmín a Masox. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Poté do polévky zavaříme máslové nočky, které nabíráme lžičkou namočenou do vody. Vaříme ještě asi 5 minut.

3

Nočky připravíme v míse z utřeného změklého másla se solí a vejcem. Vmícháme mouku, mléko a vymícháme polohusté těsto.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Zeleninová polévka kmínová s nočky
Polévka snadná, rychlá, chutná. Recept hodnotím kladně, jelikož chutnalo celé rodině Kořenovou zeleninu jsem postrouhala na větší nudličky místo krájení. Mohu doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept