Dýňové rizoto s kozím sýrem

60 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostky (2x2 cm) nakrájenou dýni, 1 lžíci olivového oleje, balzamikový ocet, sůl a pepř smícháme, vložíme do pekáče s nepřilnavou vrstvou a v troubě, předehřáté na 220°C, pečeme 20 - 25 minut. Dýně na povrchu zezlátne.
  • 2
    Na středním ohni rozehřejeme lžíci olivového oleje, 2 - 3 minuty na něm restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme nevařenou, ale důkladně propláchnutou rýži, krátce povaříme.
  • 3
    K varu přivedeme i zeleninový vývar. K rýžové směsi, připravované ve větším hrnci, vývar postupně přiléváme, vaříme na mírném ohni, aby se vsákl do rýže a ty změkla, poté přidáme sušený rozmarýn.
  • 4
    Přimícháme připravenou dýni, rozdrobený kozí sýr, čerstvý špenát, jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, krátce ohřejeme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.