Jednoduchý recept

Dýňové rizoto s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 44139
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Dýně
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
350 g Rýže loupaná
150 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
120 g Sýr kozí
1,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 973kJ
30% Sacharidy 110 g
16% Tuky 12 g
86% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g
Dýňové rizoto s kozím sýrem

Dýňové rizoto s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kostky (2x2 cm) nakrájenou dýni, 1 lžíci olivového oleje, balzamikový ocet, sůl a pepř smícháme, vložíme do pekáče s nepřilnavou vrstvou a v troubě, předehřáté na 220°C, pečeme 20 - 25 minut. Dýně na povrchu zezlátne.

2

Na středním ohni rozehřejeme lžíci olivového oleje, 2 - 3 minuty na něm restujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme nevařenou, ale důkladně propláchnutou rýži, krátce povaříme.

3

K varu přivedeme i zeleninový vývar. K rýžové směsi, připravované ve větším hrnci, vývar postupně přiléváme, vaříme na mírném ohni, aby se vsákl do rýže a ty změkla, poté přidáme sušený rozmarýn.

4

Přimícháme připravenou dýni, rozdrobený kozí sýr, čerstvý špenát, jemně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, krátce ohřejeme a servírujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept