Recept

Kuřecí řízky s červenými paprikami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44147
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
12 ks Cibulka jarní
800 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 287kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
22% Sodík 438 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kuřecí řízky s červenými paprikami postup přípravy receptu:

1

Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.

2

Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.

3

Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

4

Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.

5

Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.

Poznámka

Podáváme teplé s vařenými bramborami a dušenou cuketou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept