Arménský míchaný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménský míchaný salát
Arménský míchaný salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44154 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Bazalka |
2 ks | Cibule |
0,3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
400 g | Okurka salátová |
200 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 548,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménský míchaný salát postup přípravy receptu:
1 | Okurky a cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen, rozkrájíme na silnější proužky. Bylinky nasekáme nadrobno. |
2 | Na servírovací mísu klademe střídavě rajčata, okurku a papriku. Poté vše osolíme, opepříme, posypeme cibulí, usekanými bylinkami a zakapeme octem. |
Poznámka
Podáváme studené.