Recept

Jehněčí s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 44158

Ingredience

500 g Jehněčí maso
30 ml Olej olivový
20 g Oregano sušené
6 g Pepř černý mletý
9 g Sůl
Na salát
100 g Baby špenát
200 g Fazolové lusky zelené
100 g Ořechy vlašské
120 g Sýr Feta
10 g Sůl
0,7 l Voda pitná
300 g Červená řepa
Na dresink
5 g Hořčice
20 ml Ocet malinový
60 ml Olej z vlašských ořechů
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
6% Sacharidy 21 g
76% Tuky 57 g
126% Sodík 3 g
40% Bílkoviny 23 g

Jehněčí s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.

2

Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu.

3

Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme.

4

Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem.

Poznámka

Maso je třeba přibližně hodinu marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept