Arménský rajčatový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arménský rajčatový salát
Arménský rajčatový salát
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44161 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
400 g | Okurka salátová |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 398,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 938,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arménský rajčatový salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a okurky nakrájíme na tenké plátky, v servírovací míse je promícháme, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a octem. |
2 | Před podáváním posypeme petrželovou natí, kterou jsme posekali nadrobno. |
Poznámka
1