Jednoduchý recept

Brambory Hasselback

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 44190

Ingredience

1000 g Brambory
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 137kJ
7% Sacharidy 25 g
21% Tuky 16 g
16% Sodík 329 mg
16% Bílkoviny 9 g

Brambory Hasselback postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem a urovnáme do ní plátky brambor. Plátky po všech stranách potřeme rozehřátým máslem, osolíme a opepříme.

3

Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a brambory pečeme asi 45 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme doměkka.

4

Upečené brambory podáváme v zapékací míse, posypané zbylým sýrem a ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept